Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/redlightfashionamsterdam.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Hoe verzorg je jouw krullen het beste? | Redlightfashionamsterdam

Jouw lichaam heeft de beste verzorging nodig. Veel mensen vergeten alleen dat het haar op jouw hoofd die verzorging ook nodig heeft. Elk mens heeft andere haarverzorging nodig. Voor mensen met krullen zijn hieronder een aantal goede tips verzameld voor het verzorgen van het krullende haar. Kan jij die tips zelf goed gebruiken? Blijf dan gerust hieronder verder lezen. 

Shampoo uitzoeken

Elk haar zal natuurlijk gewassen moeten worden om het allemaal schoon te houden. Om de krullen goed te kunnen wassen, zal je een geschikte shampoo moeten uitzoeken. Bepaalde shampoos werken beter bij krullend haar dan bij recht haar. Mensen met krullen kunnen onder andere een shea moisture shampoo gebruiken. Deze shampoo zorgt ervoor dat jouw krullen gehydrateerd worden, maar ook ondersteunt worden bij het herstel wanneer jouw haar droog is. Het is slim om shampoos met siliconen te vermijden, want siliconen hebben eigenlijk alleen maar nadelen. 

Genoeg wasbeurten

Op het moment dat je een goede shampoo hebt uitgezocht, is het niet de bedoeling dat je dagelijks jouw haar gaat wassen. Het is zelfs slecht voor jouw haar om het dagelijks te wassen en daarom wordt het afgeraden. Je kan het beste drie dagen tussen de wasbeurten laten. Hierdoor gaan de oliën in jouw haar niet zomaar verloren en kan je ervoor zorgen dat het haar niet uitdroogt. Heb je toch nog last van droog haar? Dan kunnen bounce curl producten daar wellicht mee helpen. 

Vermijd hitte 

Krullend haar heeft al iets meer aandacht nodig dan recht haar. Hierdoor is het niet verstandig om bijvoorbeeld een föhn te gebruiken. Jouw haar heeft die hitte helemaal niet nodig, want je kan het haar het beste aan de lucht laten drogen. Het is geen probleem om het haar na het douchen even te borstelen, maar daarna moet je die föhn vermijden. Hitte zorgt er alleen maar voor dat jouw mooie krullen beschadigen en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Veel mensen met krullend haar hebben gemerkt dat het haar juist pluizig wordt van föhnen en dat is jammer. 

Krullen knippen

Hoewel je met de juiste haarverzorging al goed kan zorgen voor de krullen, is het wel belangrijk dat je naar de kapper gaat. Door de punten van jouw haar te laten knippen, krijgt het haar de mogelijkheid om weer verder te groeien. De meeste mensen gaan eigenlijk te weinig naar een kapper, dus zorg er wel voor dat je regelmatig gaat. De juiste hoeveelheid bezoekjes aan de kapper is alleen wel afhankelijk van hoe snel jouw haar groeit. Als jouw haar niet zo snel groeit, zal je natuurlijk ook minder vaak weer naar de kapper moeten gaan. De kapper kan jou hier altijd advies over geven.