Een haartransplantatie kan de ideale manier zijn om een vollere bos haar te krijgen. Het is niet dat het snel resultaat geeft maar wel een blijvend resultaat. Als je eraan denkt om een haartransplantatie te nemen laat je dan goed informeren over de voor- en nadelen die erbij komen kijken.

Wat gebeurt er bij een haartransplantatie?

Zoals je misschien zelf al hebt bedacht wordt er bij een haartransplantatie haar van een plek afgehaald en op een andere plek weer aangebracht. Zo simpel als het klinkt zo simpel is het natuurlijk niet. Bij de haartransplantatie worden haarzakjes verwijderd en ergens anders geplaatst. Deze haarzakjes gaan dan hopelijk groeien op de geplaatste plek waardoor het haar voller zal worden.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Wat er precies tijdens de behandeling gaat gebeuren wordt van tevoren allemaal aan je verteld, maar het wordt tijdens de behandeling zelf ook vertelt zodat je weet wat er gaat gebeuren. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en gebeuren er geen onverwachte dingen. Er zijn meerdere soorten behandeling, welke je het beste kunt doen wordt besproken tijdens een intake consult. Je weet van tevoren precies waar je aan gaat beginnen en wat het eindresultaat kan gaan worden.

Wat kun je verwachten bij een haartransplantatie?

Als je een haartransplantatie doet bij sarasinclinic.com dan wordt er uiteraard hard gewerkt naar dat het de eerste keer goed lukt. Mocht het niet helemaal lukken dan wordt er altijd gezorgd dat er nog haarzakjes over zijn om een tweede keer te kunnen plaatsen. Dat is het uiterste want een haartransplantatie kan niet steeds opnieuw worden gedaan. De bedoeling is dan ook dat het de eerste keer in 1 keer goed gelukt is.

De nabehandeling van een haartransplantatie is erg belangrijk

Nadat de haartransplantatie geplaatst is dan is het wel belangrijk dat het goed kan genezen. Het is wel belangrijk om de plek met rust te laten en te zorgen dat er geen druk op komt te staan. Zeker in de eerste week moet je ervoor zorgen dat er niks op komt of dat het niet nat wordt, op deze manier kunnen de haarvaatjes goed hechten. Des te beter het hecht des te beter het resultaat zal zijn en dat is het resultaat waar je op hoopt.

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn 3 soorten behandelingen en deze verschillen allemaal van elkaar. Welke behandeling voor jou het beste is dat hangt ervan af welke behandeling je nodig hebt en welk resultaat je wilt behalen. De arts bij wie je de intake hebt kan je precies uitleggen welke voor jou het beste tot uiting komt.

Welke andere opties je hebt

Naast een haartransplantatie zijn er nog andere opties die je kunt overwegen om te doen voor voller haar. Ook hier kan de arts je over informeren als je daar interesse in hebt. Het is belangrijk voor jezelf om alle opties te overwegen zodat je er helemaal achter staat welke behandeling je gaat nemen.