Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/redlightfashionamsterdam.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wat er nodig is om modeontwerper te zijn | Redlightfashionamsterdam

Een modeontwerper is een persoon die de nieuwste modetrends en -stijlen bedenkt waar mensen hun garderobe omheen gaan baseren. Ze hebben een sterk gevoel voor stijl en knowhow om kleuren te mixen en matchen om aantrekkelijke outfits te produceren. Soms worden ze ingehuurd door kledingbedrijven om nieuwe kledinglijnen voor hun klanten te produceren; Velen zijn echter ook zelfstandige en werken met individuele klanten aan projecten.

De belangrijkste hubs voor een carrière als modeontwerper bevinden zich in New York en Californië; Sommige ontwerpers vinden echter succes bij het werken met kleinere bedrijven in de hele VS. Van modeontwerpers die met grotere bedrijven werken, wordt vaak verwacht dat ze vaak reizen, omdat het vaak nodig is om klanten, leveranciers en fabrikanten te ontmoeten die zich in verschillende gebieden bevinden. Reizen is ook nodig om handels- en modeshows in de VS en de wereld bij te wonen.

Van ontwerpers wordt verwacht dat ze studeren en zeer bekend zijn met modetrends en opkomende stijlen. Ze schetsen de ontwerpen voor hun eigen kledingideeën en gebruiken ze om het eindproduct te maken. Het hele ontwerpproces kan tussen de 18 en 24 maanden duren, van het eerste concept tot de uiteindelijke outfit.

De eerste stap bij het maken van een nieuw ontwerp is het onderzoeken van de huidige modetrends. Dit omvat het leren welke stijlen, kleuren en stoffen populair zijn en wat in de toekomst populair zal zijn. De ontwerper kan deze informatie vervolgens gebruiken om ideeën te genereren over nieuwe kledingideeën. Sommigen zullen hun ontwerpen met de hand schetsen, terwijl anderen computerprogramma’s gebruiken om te helpen bij het proces. De ontwerpsoftware is nuttig omdat het gemakkelijker is om lichaamsverhoudingen te schalen, te experimenteren met verschillende kleuren en eerdere ontwerpideeën te bewerken.

Als het ontwerp klaar is, kan er een prototype gemaakt worden. Het prototype van het ontwerp is gemaakt van goedkopere materialen en benodigdheden, zodat de ontwerper eventueel aanpassingen kan maken. Afhankelijk van de aard van het project en de grootte van het ontwerpbureau waarvoor hij / zij werkt, kan de ontwerper het prototype zelf maken of toezicht houden op de constructie. Nadat de nodige aanpassingen zijn gedaan aan het prototype, kan een definitief werkend ontwerp worden gemaakt met de daadwerkelijke materialen. De ontwerper kan het ontwerp vervolgens verkopen aan kledingwinkels en / of modelleren in modeshows.